Video Boxing: nieuwe manier om video's te organiseren en presenteren
11 juni 2024 

Video Boxing: nieuwe manier om video's te organiseren en presenteren

In onze digitale wereld groeit de hoeveelheid videocontent exponentieel. Of het nu gaat om educatie, bedrijfsvoering of persoonlijke interesses, het beheren en organiseren van (grote hoeveelheden) video's kan een uitdaging zijn. Gelukkig is er nu een oplossing.

Maar eerst, waarom is goed videobeheer van belang?

In de eerste plaats zien we met de toename van videocontent vaak door de bomen het bos niet meer. Je kent vast wel het fenomeen dat je op YouTube of TikTok van de ene video naar de andere video tikt. Vaak met als resultaat het gevoel van 'Waar was ik ook alweer mee bezig?'.

Daarnaast zien we fragmentatie over verschillende platforms en de moeilijkheid om specifieke video's terug te vinden, waardoor videobeheer vaak tijdrovend en inefficiënt is. Een georganiseerde videocollectie is daarom essentieel voor zowel professionals als hobbyisten.

Behoefte in de markt

Huidige oplossingen schieten tekort als het gaat om bundeling, personalisatie en deelmogelijkheden. Op YouTube kun je weliswaar video's in een channel zetten, maar ze overzichtelijk groeperen is er niet bij. Ook kun je bij de video's die je wilt presenteren geen persoonlijk commentaar zetten. Organisaties hebben behoefte aan een tool die video's eenvoudig kan bundelen, voorzien van persoonlijke beschrijvingen, en gemakkelijk kan delen. Zo maakt de KNVB gebruik van gallerello voor de opleidingen van scheidsrechters. Wedstrijdfragmenten worden ingedeeld naar verschillende spelsituaties en telkens wordt de visie van de voetbalbond gegeven op de beslissing van de scheidsrechter in het filmfragment.

Gallerello: Video Boxing Tool

Video boxing is een nieuw concept waarbij video's kunnen worden gebundeld naar thema, wat het voor je doelgroep een stuk overzichtelijker maakt. Ideaal voor veel toepassingen, denk onder andere aan:

  • Educatie: docenten organiseren hun lesmateriaal en delen het efficiënt met deelnemers en studenten.
  • Communicatie: marketingteams bundelen campagnevideo's, afdelingen bundelen instructievideo's voor hun buitendienst, HR gebruikt het voor onboarding.
  • Gemak: hobbyisten en content creators houden hun videoarchieven overzichtelijk.


Unieke kenmerken van gallerello

Gallerello biedt diverse functies die het videobeheer vereenvoudigen en overzicht creëren voor verschillende doelgroepen:

  1. Video's bundelen naar thema: organiseer video's in overzichtelijke collecties.
  2. Ondersteuning voor meerdere platforms: voeg video's toe van YouTube, Vimeo of je eigen videobestanden.
  3. Personalisatie: voeg persoonlijke beschrijvingen toe aan video's.
  4. Deelbaarheid: deel je hele collectie eenvoudig via een link of insluitcode voor op je webpagina.


Voordelen van gallerello

Gallerello blinkt uit door zijn overzicht, eenvoud, en geschiktheid voor training, opleiding, en instructie. De gemakkelijk interface maakt het eenvoudig om videocollecties snel samen te stellen, te beheren en te presenteren. 

Hiermee biedt gallerello een nieuwe oplossing voor de uitdagingen van videobeheer. Creëer overzicht in de berg aan video's die je je doelgroep wilt laten zien. Probeer gallerello vandaag nog uit. Ga voor een free trial naar www.gallerello.nl!

Over de schrijver
Ondernemer in interactieve videotools. Altijd geïnteresseerd in nieuwe manieren om online kennis en informatie over te brengen. Co-creatief, sportief en tikkeltje eigengereid. Favoriete boek: Shoe Dog (over de oprichting van Nike). Favo film: The Founder (over Mc Donalds) en La Vita è bella (Roberto Benigni). Co-founder van Studio Interactive (2016) met klanten als PostNL, Zilveren Kruis, Hogeschool Utrecht, de Volksbank, VGZ, KNVB en meer. Initiatiefnemer en mede-eigenaar van OnlineVerzuimtrainingen.nl (2019), leerplatform voor HR om verzuim te voorkomen en verminderen. Diverse klantenkring, van zorginstellingen tot Gemeente Amsterdam, KLM en meerdere hogescholen. Mede-initiatiefnemer en conceptontwikkelaar van gallerello.
Reactie plaatsen