Haat/liefdeverhouding met YouTube

Ik heb een haat/liefdeverhouding met YouTube. Enerzijds pluk ik er de vruchten van kennis en vermaak van, anderzijds raak ik er regelmatig de weg kwijt. YouTube heeft miljoenen gebruikers die elke dag meer dan 3,7 miljoen (mind you) video's uploaden. Fantastisch natuurlijk, maar ook overweldigend. 

Wij zouden geen ondernemers zijn als we daar niet iets op zouden verzinnen. Wat dat precies is, laten we zien op 8 juni aanstaande. De komende weken zal ik telkens wat meer loslaten, dus schrijf je alvast in en mis niets

Want… Een van de mooie dingen van YouTube is dat het aanbod zo enorm is. Tegelijk zie je daardoor soms door de bomen het bos niet meer. En dat wordt alleen maar meer. Natuurlijk zijn er channels en playlists, maar ook daarvoor moet je nog steeds een lijstje bijhouden van favorieten. Dat kost tijd en moeite en bovenal: waar en hoe leg je dat handig vast? En dus doe je het niet, en blijf je telkens opnieuw zoeken en ronddobberen op de video-oceaan die YouTube heet (of Vimeo; die kan er ook wat van). 

Om te zoeken en nieuwe onderwerpen te ontdekken is YouTube prima, maar zoek je structuur en overzicht dan is er absoluut ruimte voor verbetering. Maak het jezelf, je afdeling, team, organisatie of doelgroep makkelijk en breng structuur en overzicht aan in je video’s. 

Binnenkort meer, stay tuned!

Over de schrijver
Ondernemer in interactieve videotools. Altijd geïnteresseerd in nieuwe manieren om online kennis en informatie over te brengen. Co-creatief, sportief en tikkeltje eigengereid. Favoriete boek: Shoe Dog (over de oprichting van Nike). Favo film: The Founder (over Mc Donalds) en La Vita è bella (Roberto Benigni). Co-founder van Studio Interactive (2016) met klanten als PostNL, Zilveren Kruis, Hogeschool Utrecht, de Volksbank, VGZ, KNVB en meer. Initiatiefnemer en mede-eigenaar van OnlineVerzuimtrainingen.nl (2019), leerplatform voor HR om verzuim te voorkomen en verminderen. Diverse klantenkring, van zorginstellingen tot Gemeente Amsterdam, KLM en meerdere hogescholen. Mede-initiatiefnemer en conceptontwikkelaar van gallerello.
Reactie plaatsen